Massage praktijk Quia Vobis … Voor Jou !

De naam van mijn massagepraktijk dekt de hele lading van mijn massages… Ik geef ze voor jou.. aan jou, toegespitst op jou.

Massages

Ik geef diverse soorten massages, zo is er voor iedereen wat wils… Het  “assortiment” zal in de loop der tijd nog wat verder uitbreiden, want ik ben erg leergierig en heb nog het nodige op mijn studie-wensenlijstje staan… Na de massages is er de gelegenheid om jezelf even lekker af te spoelen onder de douche!

VOLLEDIGE LICHAAMSMASSAGES:

1.     Volledige lichaamsmassage van 1 uur

Voor iedereen met iets minder tijd heb ik de volledige lichaamsmassage van 60 minuten. Ik begin met het masseren van de achterzijde van het lichaam, schouders/nek/rug, voeten/benen/billen. Daarna de voorzijde: benen/buik/borst/hals/nek/armen en eventueel gezicht. Voor het gezicht is er een aparte behandeling in ontwikkeling, daarover later meer.

 

2.     Volledige lichaamsmassage van 1.5 uur

Voor een echt uitgebreide massage van het hele lichaam, heb ik minimaal anderhalf uur nodig…. Ik begin met de achterzijde van het lichaam, schouders/nek/rug, voeten/benen/billen en weer terug naar de rug en schouders. Daar zitten vaak de meeste problemen voor veel mensen. In deze massages heb ik de tijd om daar extra aandacht aan te besteden…Of aan andere delen van het lichaam… Na de achterkant van het lichaam volgt uiteraard de voorkant: voeten/benen/buik/borst/hals/nek/armen/handen en eventueel het gezicht.

Hotstone Massage


Hotstone-massages zijn momenteel helemaal ‘hot’! In Europa is het een relatief nieuwe vorm van masseren, maar bijvoorbeeld de Engelsen gebruiken de warme stenen al eeuwen! De stenen die gebruikt worden zijn basaltstenen. Deze zijn gevormd door lava uit vulkanen en lagen eeuwenlang in rivierbeddingen. Daardoor hebben ze mooie afgeronde, zachte vormen. Het therapeutische effect van warmte is sinds eeuwen bekend. De hotstone-massages zijn een combinatie van intuïtieve ontspanningsmassages, thermotherapie en aromatherapie. Naast warme stenen, kunnen ook koude stenen in worden gezet. Deze zijn van Marmer of Jade. De massage heeft een diep ontspannende en helende werking.

Door de toepassing van warmte wordt het gevoel van welzijn vergroot. Tijdens een massage is het toevoegen van warmte ook een effectieve manier om dieper door te dringen in het lichaam, bijvoorbeeld bij chronische pijn. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie (verslapping van weefsels en spieren) en heeft een ontgiftende werking. De massage stimuleert de orgaanfuncties en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door het toevoegen van etherische olie wordt de massage als zeer ontspannend ervaren.

HOTSTONE MASSAGE: EEN EEUWENOUD RITUEEL ALS BASIS VOOR ONTSPANNEN EN ONTHAASTEN IN DEZE MODERNE TIJD!

Hoe ziet een hotstone massage er uit:

Eerst worden er enkele stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen neer te leggen, kan de warmte doelgericht toegepast worden op bijvoorbeeld koude plekken, of plekken die aandacht nodig hebben. Het stimuleert processen als ontgiften, genezen, ontspannen en bewust worden. De warmte zorgt voor een intense circulatie van vloeistoffen en transpiratie.

Vervolgens wordt  een deel van het lichaam gemasseerd met warme, etherische olie. Na deze massage volgt een massage met de hotstones. De combinatie van warmte en beweging zorgt er voor dat het spierweefsel dieper wordt bereikt.  Terwijl een deel van het lichaam wordt gemasseerd, liggen op een ander deel van het lichaam de warme stenen nog. De stenen en de massage doen dan tegelijk hun werk.

Door deze massage neemt het hormoon oxytocine toe, waardoor men een vredig en  rustig gevoel krijgt. Het is spierontspannend en bloeddrukverlagend.  Een hotstone-massage  is intenser dan een gewone massage.

 

*ook mijn man is gecertificeerd om deze vorm van massages te geven en werkt op verzoek mee in de praktijk.

Naast de volledige lichaamsmassages en de hotstone-massages zijn ook deelmassages veelgevraagd.

Even een heel klein momentje voor jezelf. Een massage van de rug en schouderpartij, of een voetmassage… ook heerlijk ontspannend. Er is veel mogelijk in slechts een half uur!